środa, 25 lipca 2012

Jajecznica z łososiem

Moje dzisiejsze śniadanko na proteinowy dzień :) Właśnie skończyłam pałaszować i mam spokój z żołądkiem do obiadu, bo jestem najedzona po samo gardło :)
Dlaczego ta jajecznica jest dobra? Bo tłusta! :D Łosoś to tłusta ryba, więc jest dobrą opcją, gdy mamy dość tej tradycyjnej dukanowej jajecznicy na mleku. A co najważniejsze: są to te zdrowe, nienasycone tłuszcze, więc jeszcze lepiej działają na chudnięcie! No i jaki ten łosoś pyszny...

Składniki:
- 1/3 warkocza z łososia (o, takie coś. w rybnym będą wiedzieli, o co chodzi. jest najlepszy do smażenia, bo najtłustszy, zwykłe brzuszki są chudsze)
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- sól, pieprz, koperek

Wykonanie:
Jajka wybijamy do miseczki, przyprawiamy, dolewamy mleko i rozbijamy na puszystą masę. Na suchą patelnię wrzucamy rozdrobnionego łososia i chwilę czekamy, aż wytopi się z niego tłuszcz. Jak widać już kropelki, wylewamy rozbite jajka i smażymy, aż się zetną.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz