poniedziałek, 10 września 2012

Ryba z twarogiem

No cóż, w piątki nie jem mięsa, więc mój obiad to ryba - choć nie lubię ich zbytnio. Ryby są jednak dobre w diecie Dukana, dlatego cóż robić... Zaciskam zęby i szamam rybkę :) W przepisie jest rozmaryn, który dodatkowo wspomaga trawienie.

Składniki:
2 rozmrożone filety z ryby (np. miruna, dorsz lub mintaj)
- przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, zioła prowansalskie
- pół kostki twarogu

Wykonanie:
Filety z ryby kroimy na 3 części, posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na patelnię wlewamy wodę, tak aby przykryła dno i układamy rybę. Nie trzeba długo dusić, rybie wystarczy 1-2 minuty z każdej strony :) Po przewróceniu posypujemy rozmarynem.
Twaróg przyprawiamy wg własnego uznania - takie zastępstwo ziemniaków.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz